Confidenţialitate

Grecia: Trenurile circulă din nou pe ruta Atena-Salonic, după catastrofa în care au murit 57 de oameni

În Grecia, trenurile circulă din nou pe linia feretă care leagă Atena de Salonic, unde a avut loc catastrofa feroviară de acum o lună – soldată cu 57 de morți. Ca să liniștească populația, ministrul Transporturilor grec a mers cu trenul pe tronsonul deschis.

Ministrul transporturilor Giorgos Gerapetritis, împreună cu șeful companiei de rețele feroviare și alți oficiali ai companiei Hellenic Trains au călătorit luni cu primul tren între Atena și orașul Kalambaka, din centrul țării.

Oficialii de la Atena spun că prin acest gest au vrut să dea un semnal pozitiv populației.

Ministrul Transporturilor a dat asigurări „că se depun eforturi uriaşe pentru o reţea complet sigură şi conformă cu normele internaţionale de protecţie a pasagerilor”

Este primul tronson deschis pe linia feretă dintre Antena și Salonic, acolo unde s-a produs catastrofa feroviară în seară zilei de 28 februarie.

Vă reamintesc, pe acest traseu, în dreptul localității Tempe, în apropiere de oraşul Larrisa, un tren de pasageri a intrat în coliziune frontală cu un tren de marfă.

Au murit 57 de persoane, fiind cel mai grav accident din istoria Greciei.

Şeful de gară aflat în funcţie la momentul accidentului, Vassilis Samaras, în vârstă de 59 de ani, a fost plasat în detenţie. El şi-a recunoscut vina în ciocnirea frontală dintre cele două trenuri.

Inspectorul şefilor de gară, precum şi alţi doi şefi de gară, care l-au lăsat singur pe Vassilis Samaras în timpul serviciului, au fost de asemenea inculpaţi.

Foto: Shutterstock

Citește și: Grecia: Șeful de gară a cărui eroare a dus la tragedia feroviară soldată cu 57 de morți și-a recunoscut vina. Riscă închisoare pe viață