Grecia: Sute de oameni evacuaţi de pe insula Evia, din cauza incendiilor de vegetaţie

Peste 200 de pompieri încearcă să stingă un incendiu de vegetație care a devastat o zonă împădurită din centrul insulei Evia, au anunțat autoritățile grecești, care au precizat că sute de oameni au fost evacuați, dar până acum nu s-au constatat cazuri de locuințe avariate de flăcări.

Incendiul, care a izbucnit marți, s-a extins până în apropierea satelor Makrymalli, Kontodespoti, Platania și Stavros, care au fost evacuate, informează publicația Kathimerini.

Cei aproximativ 500 de locuitori din zonă au fost evacuați încă de marți după amiază.

Peste 220 de pompieri, numeroși voluntari și militari, ajutați de 75 de vehicule, dar și elicoptere și aeronave pentru stingerea incendiilor, au luptat toată noaptea cu flăcările, au declarat oficialii greci.

Grecia a solicitat asistență din partea organizației europene pentru protecție civilă, iar premierul grec Kyriakos Mitsotakis, care și-a întrerupt vacanța, a anunțat că Italia și Croația vor trimite patru aeronave pentru combaterea incendiilor.

Flăcările au mistuit o arie protejată inclusă în proiectul Natura 2000.

Fumul degajat de incendiul de vegetație a acoperit părți din capitala Greciei, aflată la aproximativ 110 kilometri.

Grecia se confruntă frecvent cu incendii de vegetație în cursul verii. În ultimele trei zile, pompierii greci fiind chemați să stingă peste 180 de incendii de vegetație izbucnite în mai multe regiuni ale țării.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS