Confidenţialitate

Grecia se confruntă cu inundații de proporții pentru a doua oară în luna septembrie | VIDEO

Pentru a doua oară în această lună, Grecia se confruntă cu inundații de proporții. Furtuna Elias care a lovit centrul și estul țării a provocat cele mai mari pagube în orașul Volos și pe insula Evia. Peste 250 de oameni au fost deja evacuați și cel puțin 1200 au solicitat ajutor forțelor de intervenții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În orașul port Volos, străzile s-au transformat în adevărate râuri, în urma furtunii Elias care a dus cantități uriașe de precipitații. Mașinile au fost luate de ape, zeci de locuințe au fost inundate, iar autoritățile au decretat stare de urgență și au interzis circulația pe timp de noapte în acest oraș cu aproape 140 de mii de locuitori. În localitățile învecinate, locuitorii au fost evacuați.

Situația este gravă și în insula Evia, a doua ca mărime din Grecia, situată la Est de Atena. Autoritățile din Grecia spun că intensitatea ploilor care au afectat în special nordul acestei insule a fost similară cu cea a furtunii Daniel, care a cuprins Tesalia în urmă cu 3 săptămâni și a provocat moartea a 17 oameni și pagube serioase.

Pe coasta de nord-vest a insulei Evia, cel putin 40 de case au fost inundate după ce râul care traversează localitate și-a ieșit din matcă. Pompierii au fost mobilizați pentru evacuarea oamenilor.

Din cauza inundațiilor, mai mulți copaci s-au prăbușit și sunt probleme și cu alimentarea cu energie electrică.

Pe lângă drumuri, poduri și locuințe inundate, au fost distruse și culturi de bumbac, porumb, grâu, mere și kiwi, potrivit ministerului Agriculturii de la Atena.

Sursa colaj foto: Twitter / Info Warrior

Citește și: Arad: Momentul în care un câine este salvat de pompieri după ce s-a rătăcit | VIDEO