Confidenţialitate

Grecia restricționează cantitatea de făină şi ulei de floarea soarelui pe care o pot cumpăra clienţii, ca măsură de precauție | AUDIO

În Grecia, supermarketurile restricţionează cantitatea de făină şi ulei de floarea soarelui pe care o pot cumpăra clienţii. Este o măsură de precauţie pe fondul majorării cererii, din cauza temerilor că aprovizionarea va fi afectată de războiul din Ucraina.

În urma unor măsuri similare adoptate în Spania şi Italia, patru lanţuri de supermarketuri din Grecia au limitat săptămâna aceasta achiziţiile online, şi în anumite cazuri cele din magazine, pentru cele două produse.

Cererea pentru unele bunuri a crescut în ultimele săptămâni de trei ori, cumpărătorii făcându-şi provizii, susține secretarul general pentru Comerţ şi Protecţia Consumatorului de la Atena.

„Motivul limitării achiziţiilor la aceste produse este doar de precauţie, deoarece clienţii noştri sunt îngrijoraţi de războiul din Ucraina”, a declarat un reprezentant al unui supermarket.

Invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la creşterea preţurilor şi a provocat temeri privind deficitul de produse în Uniunea Europeană. Atât Ucraina cât şi Rusia sunt furnizori cheie de grâu şi ulei de floarea soarelui.

Grecia importă aproximativ 250.000 tone de grâu din Ucraina şi Rusia, ceea ce reprezintă aproape 30% din importurile totale de grâu, anunţă Ministerul Agriculturii.

Guvernul a cerut furnizorilor să declare stocurile de produse, inclusiv îngrăşăminte, mâncare pentru animale, cereale, ulei de floarea soarelui şi alte uleiuri vegetale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.