Grecia relaxează măsurile de carantină în perioada sărbătorilor de iarnă | AUDIO

Grecia va adopta măsuri de relaxare în perioada sărbătorilor: redeschide bisericile, librăriile și frizeriile. Majoritatea magazinelor rămân, însă, închise.

Redeschiderea bisericilor, a librăriilor și a saloanelor de coafură vine, însă, la pachet cu reguli stricte. Bisericile se vor deschide în ziua de Crăciun și în ziua de Bobotează. Nouă persoane vor putea intra în biserici și 25 în catedrale, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena.

Magazinele sezoniere, care vând doar articole de Crăciun, s-au redeschis luni. Celelalte, însă, majoritatea vor rămâne închise. La fel, școlile, restaurantele și tribunalele. De fapt, cele mai multe restricții continuă până pe 7 ianuarie.

O relaxare în perioada sărbătorilor îi privește și pe cei care intră în Grecia. Din 18 decembrie, până pe 7ianuarie, perioada de carantină se reduce la 3 zile.

Dar e obligatoriu și un test rapid antigen la aeroport care să aibă un rezultat negativ.

De-asemenea, oamenilor li se va permite să-și ridice singuri comenzile din magazine, deoarece companiile de curierat nu mai pot să facă față.

O altă măsură: carantina de noapte se scurtează cu o oră, de la ora 22, față de 21, cât e acum, pânâ la 5 dimineața. Așa va rămâne, însă, și de Crăciun și Anul Nou.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS