Confidenţialitate

Grecia introduce o nouă taxă pentru orice fel de servicii medicale

Grecia va începe să taxeze turiştii cu 20 de euro pentru orice fel de servicii medicale. Până acum, turiştii care intrau în Grecia nu plăteau nimic pentru acestea, cu excepţia cazurilor de spitalizare.

Turiştii care intră în Grecia vor fi obligaţi să plătească o suprataxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul şederii lor în ţară.

Ministerul Sănătăţii din Grecia a decis că, de acum înainte, taxa va fi impusă tuturor călătorilor străini care se prezintă la centrele de sănătate, clinici regionale şi clinici ambulatorii de spitale.

De asemenea, cei care beneficiază de îngrijiri de urgenţă vor plăti 20 de euro taxa pentru aceste servicii. Vor fi impuse taxe suplimentare pentru cei care au nevoie de analize de sânge şi alte tipuri de screening, în conformitate cu taxele care sunt stabilite de sistemul naţional de sănătate elen.

Aceste noi taxe se aplică si celor care locuiesc în Grecia, dar sunt consideraţi rezidenţi „non-permanenţi” în ţară.

Autoritatile speră astfel să adune „fonduri semnificative”, profitand de sezonul estival, când în Grecia vin milioane de turişti.

Testul pentru coronavirus este în general sub 50 de euro în spitalele publice, dar această taxă poate varia în instituţiile private.