Confidenţialitate

Grecia: Alegerile anticipate vor fi organizate în data de 20 septembrie

Preşedintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos, a semnat vineri un decret prin care convoacă alegeri parlamentare anticipate la 20 septembrie, relatează agenţia oficială ANA, citată de Kathimerini în ediţia online.

Decretul care prevede dizolvarea Parlamentului precizează că Legislativul se va întruni din nou la 1 octombrie.

Guvernul interimar condus de judecătoarea de la Curtea Supremă Vassiliki Thanou, prima femeie prim-ministru al Greciei, a depus tot vineri jurământul de învestitură, după care a avut o reuniune.

Thanou a declarat în cadrul reuniunii că administraţia interimară va depune eforturi pentru a organiza alegeri “impecabile”, adăugând că pe agenda sa se află şi subiecte sensibile, precum criza refugiaţilor.

După demisia premierului Alexis Tsipras, preşedintele Prokopis Pavlopoulos acordase unui politician conservator şi unui lider de extremă-stânga sarcina formării unui nou Guvern, în încercarea de a amâna organizarea unor noi alegeri parlamentare după doar şapte luni.

În contextul în care cei doi premieri desemnaţi au eşuat în aceste demersuri, Pavlopoulos i-a acordat joi sarcina formării unui Guvern interimar judecătoarei Vassiliki Thanou, actualul preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie.