Greatest Boy Bands: Westlife

La începutul anilor 2000, Westlife era una dintre cele mai de succes trupe de băieți din lume. Au vândut peste 50 de milioane de albume și au înregistrat recordul de a avea 14 single-uri No 1 în Marea Britanie. Este singura trupă din istoria Irlandei care a intrat cu primele șapte single-uri direct pe locul 1 în topuri. În ciuda succesului pe care l-au avut în Europa, în SUA au avut un singur hit în Billboard Hot 100, ”Swear It Again”.

Westlife a luat ființă în 1998, la Dublin. La început, cei cinci membri, Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily, Shane Filan și Brian McFadden au decis ca numele trupei să fie ”Westside”, dar au fost nevoiți să-l schimbe pentru că acesta era deja luat de o altă trupă. Așa a apărut Westlife.

Brian McFadden a ales, de asemenea, să-și schimbe numele, din ”Brian” în ”Bryan”, pentru că, spunea el, i s-a părut mai ”cool” și pentru că îi era mai ușor să semneze autografe. A revenit la ”Brian” în 2004, atunci când a părăsit Westlife pentru a petrece mai mult timp cu familia.

În 2008, cei patru membri rămași au fost clasați pe locul 9 în topul celor mai bogate celebrități sub 30 de ani din Irlanda, cu 36 de milioane de euro deținute ca trupă.

Westlife a colaborat de-a lungul carierei cu cei mai mari artiști din showbizul mondial, cum ar fi Mariah Carey, Diana Ross, Donna Summer, Sinéad O’Connor, Secret Garden, Ronan Keating, Lionel Richie sau Kevin Spacey.

În 2012, după 14 ani de succes, membrii Westlife au hotărât să se despartă și să caute noi provocări în proiecte solo.

Mark Feehily își șochează fanii. Acesta și-a deschis o firmă de catering, și-a cumpărat o dubiță, iar acum călătorește pe la festivalurile și evenimentele din Marea Britanie și Irlanda, servind mâncare și băuturi. Când fanii l-au întrebat ce caută în dubiță, cântărețul le-a răspuns că ”Îmi plac festivalurile, așa că, de ce nu?!” În același timp, Mark Feehily pregătește și lansarea unui album solo.

Shane Filan a pornit o afacere cu imobiliare, împreună cu fratele său. Aceștia cumpărau case în orașul lor natal, Sligo, pe care apoi le închiriau. Afacerea a mers însă prost, iar cântărețul a rămas cu datorii la bancă de 18 milioane de lire. De curând lucrurile au început să se așeze pentru Shane Filan. Managerul Louis Walsh i-a propus o nouă colaborare ca artist solo, un nou album și turneu.

Kian Egan s-a căsătorit în 2008 cu artista Jodi Albert și au împreună doi copii. În 2013 a participat la show-ul TV ”I’m a Celebrity, Get me out of here!” unde a fost votat ”King of the Jungle”. Acum este antrenor și mentor în show-ul TV ”The Voice”, din Irlanda.

Nicky Byrne a început o carieră în radio și TV. În 2012 a fost gazda unui reality show la un post de televiziune din Irlanda, apoi a prezentat o emisiune la un post de radio, iar în ianuarie 2015 a fost ales să prezinte emisiunea TV ”The Million Euro Challenge”.

Brian McFadden, după ce a părăsit trupa în 2004, a lansat un album solo, ”The Irish Connection”, însă fără prea mare succes. A intrat și el în lumea televiziunii. În 2010 a fost ales să facă parte din juriul ”Australia’s Got Talent”, apoi, în 2014, a început colaborarea cu show-ul ”Who’s Doing the Dishes”, iar anul acesta artistul s-a alăturat emisiunii ”Get Your Act Together”.