Greatest Boy Bands: *NSYNC – VIDEO

*NSYNC era un grup de cinci băieți care în anii 90 și începuturile anilor 2000 vindeau milioane de discuri și rupeau inimile tinerelor din întreaga lume. Trupa, din care făceau parte Justin Timberlake, JC Chasez, Chris Kirkpatrick, Joey Fatone și Lance Bass a luat naștere în 1995, în Orlando, Florida.

Numele *NSYNC a fost ideea mamei lui Justin Timberlake care a alăturat ultima literă de la prenumele membrilor trupei din acea vreme: JustiN, ChriS, JoeY, JansoN și JC. Lance Bass s-a alăturat grupului după ce Janson Galasso a ales să urmeze alt drum.

La doar trei ani de la inființare, în 1998, grupul a început o bătălie juridică mediatizată cu Lou Pearlman, fostul lor manager. Băieții l-au dat în judecată, acuzându-l de afaceri ilegale.

După ce au încheiat colaborarea cu Lou Pearlman, în martie 2000 au lansat cel de-al doilea album al lor, ”No Strings Attached” (Fără obligații), numele lui fiind o aluzie la fostul manager.

Albumul a devenit cel mai rapid bine vândut album din toate timpurile, deținând un record de 2,4 milioane de copii comercializate în prima săptămână. Recordul grupului nu a fost nici până astăzi doborât.

Și-au câștigat faima prin show-urile lor incendiare, cu elemente pirotehnice și dansatori suspendați în aer. Acestea nu au rămas însă fără repercusiuni.

În 2000, în timpul unor repetiții în New Orleans, Joey Fatone aproape că și-a rupt piciorul din cauza unei platforme de sub scenă care s-a desprins într-un moment nepotrivit. Colegul său, Lance Bass, povestea că era atât de grav încât arăta ca și cum un glonț i-ar fi trecut prin picior.

Succesul și încasările mari le-au permis băieților să investească în cele mai excentrice pasiuni.

Justin Timberlake și-a declarat pasiunea sa pentru pantofi și mașini. La un moment dat, a recunoscut că deține 450 de perechi de cizme și pantofi sport, inclusiv toate modele create vreodată de Air Jordans.

Joey Fatone și-a construit în casa sa din Orlando un cinematograf tematic Star Wars.

Lance Bass și-a cumparat trei case: una în Orlando, alta în Mississippi și una la granița dintre Florida și Alabama.

”Există, de fapt, un bar acolo. Jumătate din el e în Florida, iar jumătate în ‘Bama”, spunea artistul. JC Chasez și-a investit banii în artă și a luat lecții de pictură.

În 2007 Lance Bass a confirmat că trupa s-a despărțit definitiv, după ce site-ul lor oficial a fost închis în vara lui 2006. Pe durata întregii lor cariere au vândut peste 50 de milioane de albume.

Rolling Stone i-a încadrat pe cei de la *NSYNC în Top 25 Teen Idol Breakout Moments din istorie.