Confidenţialitate

Grav accident feroviar în Egipt, Alexandria

Cel puțin 41 de persoane și-au pierdut viața, după ce două trenuri s-au ciocnit frontal în apropiere de orașul egiptean Alexandria, port la Marea Mediterană. Bilanțul ar putea să crească însă, pentru că mulți călători erau prinși încă sub fiare.  În jur de 25 de ambulanțe au fost mobilizate la locul accidentului.

În accidentul petrecut în apropierea gării Khorshid, la intrarea în Alexandria, au mai fost rănite 123 de persoane, a precizat ministerul sănătății din Egipt. Majoritateaau fost transportați la mai multe spitale din Alexandria. Ministrul transporturilor spune că cel mai probabil accidentul s-a produs dintr-o eroare umană. O sursă din rândurile forţelor de securitate a precizat că tragedia feroviară a avut loc din cauza unei erori la schimbarea căii ferate, care a permis ca cele două trenuri să circule pe aceeaşi line şi în direcţii opuse.

Imaginile difuzate de televiziunea publică au arătat unul din trenuri răsturnat parțial, un vagon deraiat pe câmp și echipe de intervenție transportând morți și răniți spre ambulanțe.

Președintele Abdel Fattah al-Sisi a cerut o anchetă, iar guvernul a promis compensații financiare familiilor victimelor.