Confidenţialitate

Grammy 2023: Beyonce a devenit artistul cu cele mai multe premii din istoria galei, dar nu a obținut și trofeul pentru „Albumul anului” | VIDEO

Beyonce a devenit, duminică seară, artistul cu cele mai multe premii din istoria galei Grammy Awards, cu 32 de trofee, în urma evenimentului ce a avut loc la Los Angeles. A fost a fost învinsă în schimb la ctegoria „Albumul anului” de către cântăreţul britanic Harry Styles, potrivit Agerpres.

„Harry’s House”, albumul lui Harry Styles, fost membru al trupei One Direction, s-a impus la această categorie cu cel de-al treilea album solo al său.

„La naiba! Am fost extrem de inspirat de fiecare dintre artiştii nominalizaţi în această categorie alături de mine. Ascult muzica voastră atunci când sunt singur”, a declarat artistul britanic pe scena de la Crypto.com Arena din Los Angeles.

Harry Styles s-a impus şi la categoria „cel mai bun album pop vocal”.

Beyonce a reușit să adauge în colecția sa alte patru premii Grammy. Are acum 32 de trofee şi a devenit astfel cel mai premiat artist din istoria galei, depăşind precedentul record (31 de premii) deţinut de regretatul dirijor de muzică clasică Georg Solti.

La gala de duminică seară, Beyonce s-a impus la patru categorii: „cel mai bun album dance/electronic” (“Renaissance”), „cea mai bună înregistrare dance/electro” (“Break my soul”), „cea mai bună interpretare tradiţională R&B” (“Plastic off the sofa”) şi „cel mai bun cântec R&B” (“Cuff It”).

Alte trei premii Grammy a câștigat și Kendrick Lamar, impunându-se la categoriile „cel mai bun album rap” (“Mr. Morale & The Big Steppers”), „cel mai bun cântec rap” (“The Heart Part 5”) şi „cea mai bună interpretare rap” (“The Heart Part 5”).

Brandi Carlile a obţinut şi ea tot trei trofee, printre care pentru „cel mai bun cântec rock” şi „cea mai bună interpretare rock” cu piesa “Broken Horses”.

Adele a obținut și ea un premiu Grammy la categoria „cea mai bună interpretare pop solo” cu single-ul “Easy on Me”, în timp ce Bad Bunny s-a impus la categoria „cel mai bun album de muzică urbană” cu materialul discografic “Un Verano Sin Ti”, un mare succes comercial al anului 2022. De altfel, starul portorican a deschis gala premiilor Grammy cu un microrecital plin de energie.

Pentru prima dată în istoria Premiilor Grammy, a fost atribuit și trofeul pentru cea mai bună coloană sonoră a unui joc video, atribuit lui Stephanie Economou pentru muzica din “Assassin’s Creed Valhalla: Dawn Of Ragnarok”.

Un alt premiu acordat în premieră, pentru cel mai bun compozitor (de muzică non-clasică), a fost câştigat de Tobias Jesso Jr.

„Ccel mai bun videoclip” a revenit lui Taylor Swift cu o versiune de 10 minute a cântecului ei din 2012 „All Too Well”.

Foto: Shutterstock

Citește și: „Tosca”, „Doamna cu cățelul” și „Don Quijote”, pe scena Operei Naționale București în a doua săptămână din februarie