Confidenţialitate

Grădiniţele şi şcolile primare din Belgia se vor închide cu o săptămână mai devreme, la recomandarea specialiștilor din sănătate | AUDIO

În Belgia, autoritățile devansează vacanţa de Crăciun pentru grădiniţe şi şcolile primare, în încercarea de a limita contaminările cu virusul SARS-CoV-2.

La recomandarea specialiștilor din sănătate, toate grădiniţele şi şcolile primare din Belgia se vor închide începând de sâmbătă, cu o săptămână mai devreme decât era programat inițial.

În şcoli, purtarea a măștii sanitare a devenit obligatorie începând cu vârsta de şase ani.

Este doar una dintre măsurile anti-epidemice luate de autoritățile belgiene în încercarea de a scădea presiunea pe spitale.

Evenimentele din interior sunt limitate, în acest moment, la cel mult 200 de persoane. Regula se aplică inclusiv în sălile de cinema şi în timpul congreselor.

Activităţile sportive în sală pot fi organizate, dar fără public. Iar la evenimentele din exterior, cum sunt meciurile de fotbal, poate participa un număr limitat de persoane.

Restaurantele şi cafenelele se închid la 11 noaptea, iar clienții pot sta doar şase la o masă.

În plus, în Belgia, obligaţia telemuncii de patru zile pe săptămână este de asemenea în vigoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Citește și: Studiu: 3 % dintre români sunt hotărâți să părăsească țara în 2022. Motivele sunt sunt hoția, minciuna și conservatorismul | AUDIO