Confidenţialitate

Gorj: Polițiștii anchetează cazul bărbatului decedat la o zi de la vaccinare | AUDIO

Polițiștii din Gorj ridică documentele medicale de la Spitalul județean de Urgentă din Târgu-Jiu pentru o eventuală anchetă în cazul bărbatului decedat la o zi după ce se vaccinase cu serul AstraZeneca din lotul suspect.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au dispus polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale să ridice documentele medicale de la Spitalul Județean ale bărbatului in vârsta de 47 de ani.

Doresc să ancheteze acest caz ca moarte suspectă. De precizat că după ce inginerul care se vaccinase cu serul de la AstraZeneca din lotul suspect, ABV 2856, cu o zi înainte de deces, nimeni nu a dispus o cercetare pentru a vedea legătura de cauzalitate între vaccin și deces.

Din această cauză, bărbatului  nu i s-a făcut nici un raport Medico-legal, ci doar o autopsie de către serviciul de Anatomie Patologică care a stabilit că a murit în urma unui infarct. Nu i-au fost recoltate probe toxicologice sau de sânge pentru alte verificări. Reamintim, inginerul din Gorj a fost vaccinat in 28 Februarie cu AstraZeneca, iar a doua zi, pe 1 Martie, i s-a făcut rău la serviciu. A decedat la spital, in urma unui infarct la nici 48 de ore după imunizare. Rudele susțin că acesta nu avea probleme de sănătate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin