Confidenţialitate

Gorj: DN 67C, închis din cauza viscolului între Novaci din Rânca

Tronsonul Drumului Naţional 67C (Transalpina) cuprins între Novaci şi Rânca a fost închis, luni seara, din cauza viscolului puternic care duce la vizibilitate zero pentru şoferi, au anunţat reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu Jiu.

Potrivit sursei citate, drumul va fi deschis marţi dimineaţa.

“Din cauza condiţiilor meteo, viscol ce duce la scăderea vizibilităţii, fapt ce poate cauza probleme participanţilor la trafic, DN 67C, între Novaci şi Rânca se închide începând cu ora 21,00 până în data de 18 ianuarie, ora 9,00”, a transmis SDN Târgu Jiu.

Utilajele de deszăpezire nu pot acţiona din cauza condiţiilor meteo.

“Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, recomandă CNAIR.

Salvamontiştii intervin, luni seara, pentru transportul unei persoane cu grave probleme cardiace din Rânca spre prima unitate medicală specializată, acţiunea fiind îngreunată de viscolul puternic, anunță Salvamont Gorj.

Potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook, salvamontiştii au stabilizat persoana bolnavă şi au pregătit-o pentru transportul cu o ambulanţă Salvamont.

“Acţiune în derulare a salvamontiştilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj aflaţi în serviciul operativ în Baza de intervenţie Rânca – masivul Parâng, pentru acordarea primului ajutor şi transportul unei persoane cu grave probleme cardiace către prima unitate medicală specializată. (…) În zonă este viscol puternic, cu transport masiv de zăpadă, drumul către Novaci este închis de către autorităţi din cauza troienelor foarte mari de zăpadă acumulate şi a vizibilităţii reduse”, se arată în postare.

Salvamontiştii vor încerca să parcurgă tronsonul de drum cu o ambulanţă specială cu capacitate de intervenţie în teren montan şi în condiţii deosebite.

“În situaţia în care nu vor reuşi depăşirea troienelor de zăpadă, salvamontiştii vor încerca să răzbată cu un ATV şenilat de mare putere prevăzut cu o remorcă specială, pe tălpici pentru zăpadă, medicalizată, special concepută pentru astfel de situaţii”, au mai transmis cei de la Salvamont Gorj.