Google lansează Art Selfie și în România

Art Selfie este un experiment, care ia figura unei persoane dintr-un selfie și îi găsește un „doppelgänger” (geamănul non-biologic, o persoană care seamănă cu alta, fără să aibă o legătură de sânge) în operele de artă din galeriile Google Arts & Culture. Chiar dacă „geamănul” din picturi poate fi o surpriză, acesta este un mod foarte bun de a descoperi ceva nou. Art Selfie a fost pentru prima oară lansat în ianuarie 2018, fiind disponibil inițial în doar câteva țări. Începând de astăzi, acest experiment este disponibil inclusiv în România.

De la începutul anului, peste 78 de milioane de Art Selfie-uri au fost făcute.

Aplicația Art Selfie funcționează pe Android și iOS. Google nu utilizează poza realizată în cadrul acestui experiment pentru altceva, ci doar o păstrează până când termină căutarea și afișează rezultatele ei. Mai multe detalii și link-uri pentru descărcarea aplicației aici: g.co/ArtSelfie.

La baza Art Selfie se află tehnologia de învățare automată (machine learning) dezvoltată de Google. După ce persoana își face un selfie, fotografia este comparată cu fețele din picturile și obiectele de artă disponibile în colecțiile instituțiilor partenere Google Arts & Culture. După un scurt timp, utilizatorul va vedea rezultatul, alături de un procent estimat al gradului de asemănare estimat dintre portretul utilizatorului și cel din opera de artă. Un selfie poate astfel devenit un pas către descoperirea artei, prin mai multe informații despre pictura asociată, artistul care a semnat-o sau colecțiile muzeului în care este expusă.

Platforma Google Arts & Culture cuprinde milioane de obiecte de artă și artefacte, din preistorie și până în prezent, de la muzee de pe tot cuprinsul globului. Plecând de la un singur selfie – un Art Selfie – poți descoperi și explora colecțiile digitalizate a peste 1500 de muzee, parteneri Google Arts & Culture, din peste 70 de țări.

Aplicația Google Arts & Culture poate fi descărcată de aici: Android sau iOS.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS