Google House s-a deschis la București

Marţi, România a intrat pe harta ţărilor în care produsele Google pot fi descoperite într-un mediu prietenos, în centrul Bucureştiului.

Google House s-a deschis pentru câteva zile și la București, ţara noastră fiind alături de Polonia, Ungaria și Cehia unul dintre locurile unde acest proiect este implementat. În centrul Capitalei, aproape de Grădina Icoanei, doritorii pot descoperi produsele şi serviciile Google într-o casă amenajată în culori vii şi ‘inundată’ de tehnologie.

Printre inovaţiile prezente în Google House se află şi Google Glass, revoluţionarii ochelari lansaţi sub formă de prototip şi comercializaţi, pentru moment, în ediţie limitată doar în SUA la preţul aproximativ de 1500 de dolari.

Google House poate fi vizitată pe strada Dumbrava Roşie nr 2 din Bucureşti.

Românii sunt cei mai mobili utilizatori de internet din această parte a Europei, majoritatea dintre ei îşi încep ziua on-line, scriu bloguri şi au o atitudine foarte deschisă faţă de noile tehnologii, arată concluziile studiului ,,Internetul în viața de zi cu zi’, comandat de Google.

Românii sunt mai ataşaţi de tablete şi smartphoneuri decât polonezii sau maghiarii, vor să fie online chiar şi atunci când se află pe o insulă pustie, au început să urmărească mai mult videoclipuri de pe internet decât programe TV, dar sunt încă reticenţi în privinţa plăţilor online, mai arată studiul Google.

Doar 32% dintre români folosesc, în medie, internetul aproape în fiecare zi, cel mai scăzut procent dintre cele cinci ţări incluse în studiu, aproape jumătate faţă de Ungaria (62%) şi Slovacia (61%). Aproape jumătate dintre români (45%) intră pe internet cel puţin odată pe săptămâni, potrivit datelor Eurostat.

67% dintre români folosesc smartphone-uri sau telefoane mobile pentru a se conecta la internet, iar 32% folosesc tabletele, procente mai mari decât în celelalte cinci ţări. Utilizatorii români par să fie foarte deschişi faţă de noutăţile tehnologice, cum ar fi căutarea vocală: 60% dintre respondenţi sunt deschişi la acest tip de inovații, cel mai mare procent dintre toate cele cinci ţări.