Gino Iorgulescu este noul presedinte al LPF (AUDIO)

Dumitru Dragomir a pierdut alegerile cu 11 voturi la 7.

Daca pana miercuri situatia era oarecum clara, Dragomir clama hotarat ca are de partea sa majoritatea cluburilor, cu exceptia a maximum 3 din cele 18 care vor vota, joi lucrurile s-au intors cu 180 de grade.

Iorgulescu a convocat miercuri seara sefii gruparilor la o intalnire ‘de taina’ la care ar fi fost prezent inclusiv premierul Victor Ponta.

Trebuie mentionat faptul ca prim ministrul a facut in trecut parte din structura fostului club FC National, cand era condus de Iorgulescu.

Amintim, seful LPF a fost ales prima oara in 1996 si in 2000 l-a invins odata pe Gino Iorgulescu, cu 11 voturi la 5. Ultima lui confirmare in functie a fost la 16 noiembrie 2009.

‘Moment istoric, dar nu festiv

Între altele, Liga Profesionistă de Fotbal negociază drepturile de televizare pentru meciurile din Liga Întîi. La ultima licitație, ea a obținut o sumă-record: 100 de milioane de euro.

Cît de întemeiată e însă bănuiala că liderii PSD Victor Ponta și Liviu Dragnea ar fi influențat alegerile de la Liga de Fotbal? ‘Nu foarte’, susține Gino Iorgulescu: premierul Ponta i-ar fi oferit sprijin ‘moral’, a spus domnia-sa.

Totuși, sprijinul Guvernului s-a dovedit crucial, crede Cătălin Tolontan, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor. ‘Modalitatea în care s-a făcut această schimbare este o veste proastă pentru fiecare dintre românii care plătesc de impozite’, consideră ziaristul sportiv.