Gino Iorgulescu a cerut demisia conducerii CCA

Presedintele LPF ameninta ca va aduce arbitrii straini in Liga 1 daca grecul Kyros Vassaras nu va rezolva ‘haosul’ din forul pe care il conduce

Scandal la cel mai inalt nivel al conducerii fotbalului romanesc. Seful Ligii Profesioniste – Gino Iorgulescu i-a cerut demisia presedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor – Kyros Vassaras, in Comitetul Executiv al Federatiei, care a avut loc joi. Acesta a amenintat ca daca nu se va rezolva haosul din arbitraj, peste doua sau 3 etape va aduce brigazi din strainatate in Liga Intai. De partea acestuia s-au situat si presedintii cluburilor Steaua si Gaz Metan – Valeriu Argaseala si Ioan Horoba. Grecul Kyros Vassaras, in varsta de 49 de ani, a fost instalat in fruntea CCA in vara trecuta, dupa ce Razvan Burleanu a castigat sefia FRF.

Tot in Comitetul Executiv de joi s-a votat limitarea numarului de jucatori extracomunitari in loturile gruparilor din primul esalon. Incepand din sezonul viitor, echipele vor putea legitima maximum trei fotbalisti din afara Comunitatii Europene, iar acestia trebuie sa aiba la randul lor cel putin 3 selectii in echipele nationale, adunate in ultimele 12 luni. Deasemenea, fiecare grupare trebuie sa aiba minimum sase jucatori formati in Romania si 2 la clubul pentru care joaca. Propunerea LPF a fost adoptata in ciuda opozitiei mai multor echipe.