Confidenţialitate

Gest măreț făcut de Ucraina: Armata invită mamele soldaţilor ruşi luați prizonieri să vină să îi ia acasă | VIDEO

De la începutul invaziei ruse, Kievul afirmă că a capturat  zeci de militari. Acum, autoritățile ucrainene anunță mamele soldaților luați prizonieri că pot veni și să îi ia acasă, în Rusia.

 Ministerul ucrainean al Apărării a publicat numerele de telefon şi o adresă de e-mail cu ajutorul carora femeile din Rusia pot obţine informaţii despre copiii lor soldați, dacă sunt prizonieri în Ucraina și unde se află.

Pentru a-și recupera fiii, femeile din Rusia sunt invitate să meargă în Polonia de unde vor fi însoțite la Kiev, transmite Ministerul Apărării, care a tinut să precizeze că ucrainenii nu duc un război împotriva femeilor si copiilor.

Pe rețelele de socializare din Ucraina au aparut mai multe filmări cu soldati ruși prizonieri, mulți dintre ei foarte tineri, care primesc mâncare din partea civililor ucraineni.

În anii 90, în timpul conflictului dintre Moscova şi separatiştii ceceni, numeroşi tineri recruţi ruşi au fost trimişi pe front, iar unii au căzut prizonieri.

Mamele soldaţilor s-au mobilizat pentru a-i aduce acasă sau pentru a le recupera trupurile neînsufletite, mişcare ce a alimentat atunci o serie de manifestații anti-război în Rusia.

Sursa foto: Colaj Twitter

Citește și: 8 morți după două accidente aviatice succedate în Dobrogea: MiG 21 LanceR prăbușit într-o misiune de patrulare. Elicopterul plecat în căutare a căzut și el