GERMANIA: Zona Gütersloh, din nou sub carantină, după focarul din abatorul unde lucrează și români | AUDIO

În Germania, pentru prima dată de la relaxarea măsurilor de control a epidemiei de coronavirus, carantina este reintrodusă în regiunea fabricii de procesare a cărnii unde a apărut un focar de coronavirus.

Guetersloh în care se află abatorul cu peste 1.500 de persoane infectate cu coronavirus.

Sunt peste 1.500 de angajaţi infectaţi, aproximativ jumătate dintre ei români.

Anunţul privind reintroducerea carantinei a fost făcut de premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, unul dintre susţinătorii măsurilor de relaxare în Germania.

El a spus că recurge la carantină ca măsură de prevenţie, până pe 30 iunie, în zona Gütersloh, cu aproximativ 360 de mii de locuitori.

Focarul apărut la fabrica de procesare a cărnii din această regiune a dus la creşterea semnificativă a ratei de infectare din Germania în ultimele zile.

În afară de cei 1.500 de angajaţi ai fabricii, sunt infectaţi şi unii membri ai familiilor lor, plus alte 24 de persoane care n-au legătură cu abatorul respectiv.

Premierii landurilor germane au căzut de acord să acţioneze la nivel local atunci când apar focare de coronavirus, astfel încât să le limiteze cât mai repede şi să nu fie nevoie de măsuri restrictive la nivel naţional.

Potrivit presei din Germania, carantina a fost introdusă şi în zona Neukölln din Berlin, unde au apărut aproximativ o sută de infectări – inclusiv ale unor cetăţeni români.

Acolo, măsura este valabilă până vineri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS