Confidenţialitate

Germania: Greva transportatorilor afectează milioane de călători din țară. Sindicaliștii, nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă | AUDIO

În Germania sunt probleme în transportul public din cauza grevei. Sindicaliștii vor condiții mai bune de muncă, printre care un program mai scurt și mai multe zile de concediu. Protestul are loc în toată țara, cu excepția landului Bavaria și pe aeroportul din Hamburg.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La protest au fost chemați 90.000 de angajați din transportul public. Stațiile de autobuz și tramvai din Germania au fost blocate și au afectat milioane de călători din toată țara, cu excepția celor din Bavaria.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă. Spun că au prea puțini angajați în domeniu și din acest motiv zilnic sunt anulate curse. Printre revendicările celor din sindicatul Verdi se numără scurtarea programului de lucru și mai multe zile libere, potrivit Reuters.

Joi, și personalul de securitate de pe 11 aeroporturi germane a fost în grevă. Peste 1000 de zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri.

Sindicatul Verdi a cerut majorarea salariilor și un bonus de 3000 de euro pentru compensarea inflației.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Franța: Sindicatele din agricultură propun suspendarea protestelor. „Intrăm într-o nouă formă de mobilizare”