Germania: 150 de români care lucrau la o fermă din sud-estul țării au fost testați pozitiv pentru COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe anunță că aproximativ 150 de români care lucrau la o fermă din Germania au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Este vorba de ferma care a fost băgată duminică în carantină de autoritățile sanitare.

Autoritățile din Germania au decis să-i testeze pe cei aproximativ 480 de lucrători – majoritatea din România. Testele au arătat că aproape 150 de români care lucrează în fermă au fost infectați cu noul coronavirus.

Potrivit Ministerului de Externe de la București, toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical în cursul acestei dimineți, starea lor de sănătate fiind bună.

 „De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente și bunuri de strictă necesitate. MAE precizează că reprezentanții fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetățenilor români, însă, până la acest moment, la nivelul Oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară în legătură cu această situație. Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane și cu reprezentanții fermei și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, potrivit comunicatul transmis de Ministerul de Externe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS