George şi Vlad, cuceriţi de site-ul care găseşte service mai ieftin pentru maşina ta

În emisiunea Deşteptarea, matinalii Vlad şi George au povestit, la Europa FM, despre un site care găseşte pentru posesorii de maşini cele mai bune oferte, scutindu-i practic de alergatul din service în service pentru găsirea cele mai serioase şi avantajoase oferte.

Autoeconom.ro este un proiect, pornit în Baia Mare,care reuşeşte să le aducă iniţaitorilor un câştig constant, dar mai ales îi ajută pe şoferi să scape de grija unui service bun şi ieftin.

Vlad Petreanu a rezumat astfel siteul: ‘O idee de afacere cinstită, care aduce bani iniţiatorilor şi beneficii tuturor celor implicaţi: Cinci tineri câştigă 20.000 de euro pentru că rezolvă problema pe care şoferii din România o urăsc’.

Într-un interviu acordat Europa FM în septembrie, iniţiatorul autoeconom.ro a povestit cum a fost pornit întregul proiect:

‘Ideea acestui proiect ne-a venit în timpul perioadei cât eram studenţi în Danemarca. Am avut o problemă la maşină şi trebuia să ajung la service. Neavând pe cine să întreb să îmi recomande un service, am căutat online. În urma căutării am găsit o platformă care îţi oferea posibilitatea de a descrie problema şi a primi oferte de preţ de la service-uri auto din apropiere.

Platforma garanta că toate service-urile care ofertează sunt verificate şi au un anumit standard de calitate. La scurt timp am primit 3 oferte de preţ care specificau exact cum se va desfăşura operaţiunea, piesele folosite, durata şi costul. Am ales o ofertă de preţ în funcţie de evaluările pe care le avea service-ul respectiv de la clienţii anteriori. Acest lucru mi-a dat încredere că serviciile lor sunt de calitate.

Dupa această experienţă, am decis să facem ceva asemănător şi în România, ştiind problemele cu care se confruntă proprietarii de maşini în momentul în care trebuie să ajungă la service’, explică Tudor Cioltea, Co-Fondator şi Director de Dezvoltare autoeconom.ro, cum a început proiectul şi cum funcţionează platforma.