Genele nu sunt de vină pentru îmbătrânirea feţei

Un studiu a fost facut pe mai multe perechi de gemeni.

A reiesit ca vinovate pentru riduri, pete maro sau roz si vase de sange dilatatet nu sunt genele, ci fumatul, excesul in greutate si expunerea indelungata si fara protectie la soare.

Gemenii au aceleasi gene, dar poti fi expunsi in mod diferit aumitor factori externi.

Asa incat, studierea perechilor permite posibilitatea controlului sensibilitatii genetice, spune medicul Elma D. Baron, de la Scoala de Medicina Case Western Reserve din Cleveland, Ohio.

Astfel, dupa studierea a 65 de perechi de gemeni, oamenii de stiinta au descoperit ca imbatranirea pielii este legata mai mult de mediu si stilul de viata decat de factorii genetici.

Insa, in ceea ce priveste cancerul de piele, oamenii de stiinta spun ca atat mediul inconjurator, cat si genele cresc riscul aparitiei cancerului.

Echipa din care a facut parte si Baron a examinat pielea fetei a 130 de gemeni, cu varste cuprinse intre 18 si 77 de ani.

Gemenii care nu sunt grasi, folosesc creme de protectie solara si nu consuma alcool nu aveau foarte multe semne de imbatranire pe fata, in timp ce ceilalti nu aveau un ten tocmai fin.