Galați : Începe ”Festivalul Naţional de Comedie”

Luni, 21 octombrie, va fi deschis, la Galați, ‘Festivalul Naţional de Comedie’. Duminică, în emisiunea ‘O dimineață de Milioane’ aflați care sunt programul și trupele care ajung la Galați.

‘Festivalul Naţional de Comedie’ aduce la Galați artiști din 13 teatre din ţară – AUDIO.

Deschiderea o face spectacolul Teatrului Nottara -București, ’39 Trepte’, o comedie după un film de Alfred Hitchcock, în regia lui Petre Bokor.

Între actorii invitați se află Ileana Stana Ionescu, Dan Puric, Silviu Biriş şi Cristian Iacob.

La ediția cu numărul 25 a Festivalului ajung mai mulți regizori cunoscuți, precum Ion Cojar, Lucian Sabados, Cristian Hadjiculea și Diana Lupescu.

În competiția Festivalului intră ‘Gaiţele’ de la Teatrul ‘Maria Filotti’ Brăila, ‘Idolul şi Ion Anapoda’ reprezintă Teatrul Naţional Bucureşti, ‘Somnoroasa Aventură’ de la Teatrul Mic-Bucureşti, ‘Căsătoria’ de la Teatrul din Arad iar Galaţiul va fi reprezentat de spectacolul ‘Peţitoarele’, Teatrul Fani Tardini.

La Galați ajung și producții de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, Teatrul ‘Sică Alexandrescu’ din Braşov, Teatrul ‘Mihai Eminescu’ din Botoşani și Teatrul ‘Ioan Slavici’ din Arad.

Festivalul Național de Comedie se închide pe 31 octombrie cu piesa ‘Obiceiuri necurate’, a Teatrului Bulandra din Bucureşti.