GALA PREMIILOR UNITER : La categoria ”Cel mai bun spectacol” se înfruntă piese de la ”Bulandra”, ”ODEON” și ”Centrul UNESCO”

Senatul Uniunii Teatrale din România – UNITER – a prezentat nominalizările pentru ediția 23 a Galei premiilor de specialitate. Premiile vor fi acordate într-o ceremonie care va avea loc la 25 mai, la Sala Mare a Teatrului Naţional ‘I.L.Caragiale’ din Bucureşti.

La categoria ‘Cel mai Bun Spectacol’ se vor înfrunta trei spectacole din București: ‘De vânzare / For Sale’, un spectacol de Gianina Cărbunariu, Teatrul Odeon Bucureşti, ‘Mobilă şi durere’, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, Centrul Cultural pentru UNESCO, și ‘Omul cel bun din Seciuan’, regia Andrei Şerban, Teatrul Bulandra Bucureşti – AUDIO.

De altfel, Andrei Șerban și Victor Ioan Frunză sunt nominalizați și la categoria cel mai bun regizor, alături de Radu Nica, pentru spectacolul ‘Incendii’, Teatrul Maghiar de Stat ‘Csiky Gergely’ Timişoara – AUDIO.

Pentru trofeul ‘Cel mai bun actor în rol principal’ au fost nominalizați Vlad Ivanov pentru rolurile din spectacolul ‘Omul cel bun din Seciuan’, Teatrul Bulandra, Sorin Leoveanu pentru rolul Hitler din spectacolul ‘Mein Kampf’, Teatrul Naţional Cluj-Napoca și Adrian Nicolae pentru rolul Gore din spectacolul ‘Mobilă şi durere’, Centrul Cultural UNESCO – AUDIO.

La categoria cea mai bună actriţă în rol principal sunt nominalizate Alexandra Fasolă, ‘Omul cel bun din Seciuan’, Teatrul Bulandra; Anca Hanu -pentru ‘Amalia respiră adânc’, Teatrul Naţional Cluj-Napoca, rol pentru care a fost recompensată anul trecut la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea și Daniela Török pentru rolul din spectacolul ‘Cabaret’, Teatrul German de Stat Timişoara – AUDIO.

Senatul UNITER a hotărât să acorde Premiul de execlență lui Peter Brook, ca un omagiu pentru aportul şi impactul spectacolelor sale asupra teatrului românesc.

Juriul care a stabilit lista cu nominalizați este format anul acesta din criticii de teatru Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Maria Zărnescu.