Confidenţialitate

Gala Oscar 2021: “Nomadland”, marele câștigător

Lungmetrajul ‘Nomadland’ a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, duminică seară, la Los Angeles, în cadrul celei de-a 93-a ediţii a galei Oscar.

Fimul, care a primit deja premiile BAFTA şi Globul de Aur la aceeaşi categorie, i-a adus şi Oscarul pentru regie cineastei chineze Chloe Zhao.

Pelicula spune povestea unei femei de 60 de ani care pierde tot ce avea şi porneşte într-o călătorie prin vestul Americii, trăind viaţa unui nomad modern. În rolurile principale joacă actorii Frances McDormand, David Strathairn şi Linda May.

Frances McDormand a devenit prima actriţă nominalizată la Oscar atât pentru rolul din acest film, cât şi pentru calitatea sa de producător al ‘Nomadland’. Ceilalţi producători ai filmului sunt Peter Spears, Mollye Asher, Dan Janvey şi Chloe Zhao.

Scenariul filmului este scris de Chloe Zhao, pornind de la cartea semnată de Jessica Bruder.

Filmul danez “Another Round”, regizat de Thomas Vinterberg, a câştigat Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj internaţional, categorie la care a concurat și filmul românesc “colectiv”.

Cea de-a 93-a gală de decernare a premiilor Oscar are loc la ora transmiterii acestor informaţii la Dolby Theatre şi gara Union Station din Los Angeles. Pentru al treilea an consecutiv, gala nu a avut un prezentator principal.