Gabi Muresan a fost suspendat 16 etape dupa ce l-a lovit pe stelistul Raul Rusescu

Mijlocasul lui ASA Targu Mures va mai juca doar 4 meciuri in acest campionat

Mijlocasul lui ASA Targu Mures, Gabi Muresan s-a ales cu o sanctiune foarte dura, dupa ce l-a lovit cu cotul in fata pe stelistul Raul Rusescu. Desi la momentul producerii incidentului a scapat doar cu un cartonas galben el a primit la Comisia de Disciplina nu mai putin de 16 etape de suspendare – ceea ce inseamna ca va mai apuca sa joace doar patru meciuri in acest sezon.

Steaua ceruse pentru Muresan, care i-a provocat lui Rusescu o fractura de orbita, pedeapsa maxima: de 24 de etape. Atacantul a fost nevoit sa suporte o interventie chirurgicala complicata si va lipsi circa o luna, dupa ce i-au fost fixate oasele arcadei cu suruburi.

ASA Tg. Mures il va pierde pentru 6 meciuri si pe senegalezul N’Doye, care a fost reclamat de ‘ros-albastri’ pentru ca l-a atins cu piciorul, tot la cap, pe Keseru, nevoit sa joace de atunci cu o masca de protectie. Muresan a fost amendat cu 25.000 de lei, iar N’Doye va plati 5.000 de lei. Tinind cont de gravitatea faptelor, Comisia de Disciplina a analizat cazul celor 2 jucatori pe baza probelor video. Amintim, o alta ‘victima’ a partidei ASA – Steaua, pierduta de bucuresteni cu 0-1, a fost Istvan Kovacs, arbitrul fiind suspendat de FRF pentru numeroasele erori de la acel meci. Centralul a fost invinuit de viciere de rezultat, pentru ca a refuzat Stelei si un penalty evident la un fault in careu la Cristi Tanase, iar spre final l-a eliminat pe Paul Parvulescu, desi acesta nu comisese fault din postura de ultim aparator.