Confidenţialitate

Furtuni violente în toată țara

După temperaturi caniculare, furtunile au măturat mai multe județe. Aproape toată țara, cu excepția Dobrogei și a litoralului se află până în vineri dimineață, la ora 10 sub cod portocaliu de vijelii puternice și averse.

O furtună de câteva minute a zburat acoperișurile mai multor blocuri din Tirgu Jiu și le-a aruncat in parcări, distrugând mai multe mașini, iar în mai multe localități din județul Gorj au fost copaci rupți și cazuti pe drum care au blocat circulația autoturismelor.

La Reșița, o vijelie de aproximativ 10 minute a rupt acoperișul de 200 m pătrați al unui bloc. Pompierii au intervenit pentru a-l impiedica sa cada peste mașini.

La Botoșani, un transformator electric a luat foc, iar vijelia a smuls mai mulți copaci din rădăcină.

Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil sau pe liniile electrice în mai multe zone ale judeţului Harghita.

Iar în județul Dâmbovița mai multe localități au rămas în beznă.

În județul Prahova, peste 7000 de consumatori au rămas fără energie electrică după ce mai mulţi copaci rupţi de vânt au căzut pe şosele.

În județ, joi seară a fost cod roșu de vijelii puternice cu rafale de peste 90 km/h, grindină și descărcări electrice.

Populaţia din localităţile vizate a fost informată şi avertizată prin intermediul a două mesaje RO-ALERT.

A fost incendiu, de asemenea, și un incendiu de vegetație în Corbeanca, județul Ilfov. Localnicii au postat fotografii pe rețelele de socializare cu flăcările care se vedeau de la mare distanță.

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale și au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se extindă spre case.

Vineri, vremea va fi tot instabila si sunt asteptate vijelii si grindina in est si sud est, spun meteorologii ANM.