Fundația Comunitară București organizează Swimathon București, pe 29 iunie

Aceasta este a șaptea ediție a evenimentului. Din 2013, Fundația Comunitară București a finanțat prin Swimathon 120 de proiecte cu 1.650.000 RON, cu sprijinul a 11.000 donatori. Anul trecut, 4.310 persoane au donat pentru ca proiectele să își crească impactul.

Peste 400 de persoane au început deja antrenamentul pentru a înota pe 29 mai, în echipe, la Bazinul Dinamo. Până atunci, ei își conving cunoscuții să doneze pentru proiectul pe care îl susțin, pe platforma www.swimathonbucuresti.ro

Și anul acesta, participă înotători de performanță sau persoane cu dizabilități, seniori sau copii. Toți, indiferent de vârstă, își doresc să strângă bani și să înoate pentru un proiect în care cred.

Printre ei se numără și persoane publice, precum Csaba Asztalos, președinte al Consiliului pentru Combaterea Discriminării; Dragoș Pătraru, realizator Starea Nației; Cosmin Alexandru, decan și co-fondator al primei facultăți de antreprenoriat din România și din Sud-Estul Europei; Monica Jitariuc, Managing Director MSLGROUP The Practice.

Înotătorii-fundraiseri devin din ce în ce mai creativi, de la an la an. Tudor, 11 ani, a strâns anul trecut aproape 1.000 EURO pentru pacienții de scleroză multiplă, prin perseverența lui.

„Am ajuns la birou la tata, am mers din birou în birou, până mi-a donat toată lumea. Anul acesta, am altă strategie. Invit persoane la o masă și îi voi ruga să liciteze pentru desert. Ei vor mânca ceva bun, iar pacienții cu afecțiuni neuro-degenerative primesc bani. Toată lumea are de câștigat”, spune băiatul.

Campania de donații pentru cele 24 de proiecte înscrise se desfășoară între 23 mai – 31 iulie. Donațiile se pot face pe site, prin plata cu cardul sau transfer bancar, la sediul Fundației Comunitare București sau pe 29 iunie, la bazin. Campania se va prelungi și după eveniment, iar donații se vor face până în data de 31 iulie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS