Fundația Comunitară București lansează un program de leadership comunitar

Fundația Comunitară București lansează Bucharest Powered by People, un incubator al rețelei de oameni cu inițiativă din București și Ilfov. În perioada mai-decembrie 2019, programul își propune să creeze un spațiu pentru oamenii cu inițiativă, pentru ca ei să crească și să se crească unul pe altul.

Programul pleacă de la ideea că ”Bucureștiul poate deveni un loc în care să te bucuri să trăiești, în care oamenilor le pasă unora de alții și tuturor de oraș.

Pentru că, oricât de urât, de greu de dezvoltat sau de prost administrat ar fi un oraș, dacă poate fi salvat, el va fi salvat de încăpățânarea unor lideri informali, implicați în comunitate. Cu condiția ca ei să aibă acces la resurse și să fie încurajați să nu renunțe”.

Bucharest Powered by People se adresează oamenilor care conduc mici organizații sau grupuri de inițiativă. Programul îi susține să își dezvolte cunoștințele, abilitățile, atitudinile și valorile, dar și alte aspecte de dezvoltare personală relevante pentru dezvoltarea comunităților lor.

Programul este construit pe două secțiuni principale. Supercharger este o structură de șase ateliere de week-end, disponibile printr-un proces de selecție pentru 12 lideri din comunitate. Pe parcursul programului, participanții au acces la mini-granturi de 1.500 de lei (seed money) pentru o provocare pe care și-o aleg individual sau în echipă. Community Talks este o serie de evenimente de seară care aduc împreună oamenii din comunități, să se cunoască, să se inspire și să caute împreună posibile soluții la problemele lor.

Primul eveniment din serie are loc pe 22 mai, de la 18:30, pe tema ”Cum am grijă de mine, ca să pot să mă implic în continuare?”.

”În ultimii doi ani, strategia Fundației Comunitare București s-a concentrat pe oamenii cu inițiativă din oraș. Oameni ca Matei și Alex, de la Grupul Cișmigiu, cu o viziune clară pentru regenerarea cartierului lor. Sau Cristina și Dragoș, de la Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative, care nu se resemnează cu diagnosticul lor și nu vor să îi lase nici pe alții să se resemneze.

Oameni ca preotul Antoniu de la biserica Olari, care oferă în cartier un acasă pentru copiii fără familie. Până acum, am oferit finanțare pentru ca proiectele lor să prindă viață. Mergem mai departe, și le oferim prin Bucharest Powered by People alte instrumente, pentru ca proiectele și comunitățile lor să crească și să devină sustenabile în timp”, explică Alina Kasprovschi, director executiv la Fundația Comunitară București.

Doritorii pot aplica online până pe 13 iunie 2019. Selecția se va face de către un juriu mixt format din: Alina Kasprovschi (director executiv Fundația Comunitară București), Corina Angelescu, (Universitatea Alternativă), Mădălina Marcu (ARC România), Oana Preda (Ce-Re), Corina Gheonea (UiPath), Radu Atanasiu (MSM România). Deciziile juriului sunt finale și nu pot fi contestate.

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, formularele de aplicație sunt disponibile pe site-ul programului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS