Fructele şi legumele de culoare galbenă îmbunătăţesc fertilitatea bărbaţilor

Știm că morcovii sunt buni pentru îmbunătăţirea vederii. Studii recente realizate în Statele Unite, demonstrează că bărbații care consumă morcovi sunt mai fertili.

Morcovii fac parte din grupul de fructe şi legume care sporesc șansele unui bărbat de a concepe un copil. Cercetătorii au descoperit că morcovii oferă cele mai bune rezultate privind capacitatea de mişcare a spermatozoizilor.

Specialiști de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii au cerut unui număr de 200 de bărbaţi tineri să urmeze o dietă care conţinea o varietate de fructe şi legume, înainte de a face teste pentru a observa ce efecte au acestea asupra fertilității.

Drept urmare, fructele şi legumele de culoare galbenă şi portocalie au efecte benefice deoarece corpul transformă pigmenţii responsabili de culoare în antioxidanţi care ajută la menţinerea sănătăţii. Printre aceştia se numără beta-carotenul, pe care care corpul îl tranformă în vitamina A.

Cartofii dulci, roșiile şi pepenele galben fac parte, de asemenea, din grupul alimentelor care sporesc fertilitatea bărbaților. Se recomandă consumul de acizi grași omega 3 și evitarea unei diete alimentare care include grăsimi saturate.

Specialiștii spun că datorită introducerii în alimentație a acestor fructe şi legume în rândul cuplurilor care prezentau probleme în a concepe un copil s-au putut observa diferențe semnificative în ceea ce privește fertilitatea.