FRANȚA: Un fragment din Turnul Eiffel va fi vândul la licitație

Un fragment din scara Turnului Eiffel va fi vândut la licitaţie la sfârşitul lunii noiembrie la Paris, după ce a fost expus de ArtCurial la sediul său de pe Champs Elysées.

Cu o înălţime de 4,3 metri şi formată din 25 de trepte, bucata provine din scara elicoidală care a stat la originea monumentului, datând din 1889, şi care lega etajele 2 şi 3. Scara este estimată la o sumă cuprinsă între 40.000 şi 60.000 de euro. Acest mic tronson din ”Doamna de Fier” va fi instalat joi, 8 noiembrie, în curtea casei de licitaţii Artcurial şi va fi expus publicului timp de 20 de zile înainte de vânzarea programată pentru 27 noiembrie, notează Agerpres.

Scara a fost tăiată în 24 de bucăţi, cu o înălţime cuprinsă între 2 şi 9 metri. Diferitele fragmente sunt expuse în locuri prestigiose sau în colecţii private din lumea întreagă. În mod frecvent, unele dintre acestea îşi fac apariţia cu prilejul unor vânzări publice.

Construit de Gustave Eiffel cu ocazia Expoziţiei Universale din 1889, Turnul Eiffel este unul dintre monumentele cele mai vizitate din lume.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS