Franța: Trafic perturbat şi proteste violente

În Franța taximetriștii protestează față de serviciile de transport privat cum este Uber-ul. Mai multe persoane care au participat la protest au fost reținute de poliție.

 

În acelaș timp, controlorii de trafic aerian și cadrele educaționale au intrat în grevă. Sunt afectate zeci de curse aeriene și instituții școlare din țară, după cum relatează Reuters.

Polițiștii și pompierii francezi au intervenit pentru a instaura ordinea pe străzile Parisului după ce mai mulți taximetriști au incendiat cauciucuri și l-eau aruncat pe străzile din vestul capitalei franceze. În jur de 20 de persoane au fost reținute. În alte orașe din sudul Franței, printre care și orașul Touluse, taximetriștii au anunțat că urmează să protesteze și în zilele ce urmează.

 

Protestul la nivel național al taximetriștilor coincide cu o grevă a controlorilor de trafic aerian în semn de protest față de condițiile salariale. Greva a cauzat perturbări serioase în traficul aerian, fiind anulate 20% din zboruri. Și profesori au intrat în grevă. Sunt nemulțumiți de reforma educațională, în special de partea referitoare la autonomia oferită colegiilor și la suprimarea unor clase bilingve.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS