Franta, sub teroare

O luare de ostatici a fost raportată la un magazin cu specific evreiesc din Paris.

O noua reuniune de urgenta a fost convocata la Palatul Elysee in aceasta seara, urmare a crizei teroristilor.

Doua persoane ar fi fost ucise intr-o luare de ostatici de la un magazin cu specific evreiesc din Paris. Atacatorul este cel care a ucis ieri o politista si este prieten cu cei doi teroristi autori ai masacrului din redactia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti. Amedy Coulibaly cere ca forţele franceze să înceteze operaţiunea de la Dammartin-en-Goële, unde fraţii Kouachi sunt baricadati de mai multe ore intr-o tipografie.Daca poliţia nu se conformează cerinţelor sale, Coulibaly ameninta ca va ucide ostaticii din magazinul evreiesc – este vorba despre cel putin 5 persoane.

In Paris au fost mai multe alarme false: piata Trocadero a fost evacuata de teama unui nou incident armat, iar un tren de mare viteză care circula între Lyon şi Paris a fost oprit după ce un cetăţean sirian care călătorea fără bilet a afirmat că era ‘terorist’.

Asupra sa nu au fost găsite dispozitive periculoase. Reprezentanții comunității musulmane din Franta le-au cerut imamilor din cele peste 2.300 de moschei din țară să condamne in predicile lor cu cea mai mare fermitate violența și terorismul’ .Imamii au fost sfătuiți să se delimiteze de jihadiștii care au comis atacul sângeros de la Charlie Hebdo.

Comunitatea musulmana din Franța numara între 3,5 și 5 milioane de membri. ‘Je suis Ahmed’ – este noul mesaj de omagiere a polițistului executat cu sânge rece de asasinii de la Charlie Hebdo. Imaginile cu ultimele clipe de viață a lui Ahmed Merabet au provocat o emoție puternică pe retelele de socializare.

Polițistul de 42 de ani, un musulman, patrula în apropierea sediului revistei satirice în momentul tragediei. Ranit, fara aparare, el a fost impuscat in cap de fratii Kouachi si este una din cele 12 victime ale atacului sângeros de miercuri.