Franța se opune sistemului de cote obligatorii privind repartizarea refugiaţilor în Uniunea Europeană

Mecanismul a fost propus de Angela Merkel. La Conferinţa de Securitate de la Munchen, premierul francez, Manuel Valls, a adaugat ca tara sa nu va primi mai mult de 30 de mii de refugiati, asa cum s-a angajat initial.

Franţa se opune mecanismului permanent de repartizare a refugiaţilor pe teritoriile statelor Uniunii Europene în baza unor cote obligatorii pe care îl propune cancelarul german Angela Merkel, a avertizat premierul francez. „Uniunea Europeană trebuie să transmită clar mesajul că „noi nu mai primi refugiaţi”, a pledat Manuel Valls în faţa ziaristilor germani.

Seful guvernului francez a spus ca acum trebuie create centrele de înregistrare a imigranţilor care sosesc în Europa si intensificate controalele la frontierele exterioare ale Uniunii. El si-a exprimat dezacordul faţă de sistemul de repartizare a 160.000 de imigranţi din Europa în statele comunitare în baza unor cote obligatorii, sistem aprobat de Bruxelles în septembrie 2015.

Germania este una dintre cele mai mari susţinătoare ale acestui sistem de relocare a imigranţilor, în condiţiile în care se confruntă cu cel mai mare număr de solicitanţi de azil înregistraţi în 2015 în Europa: 1,1 milioane. Angela Merkel a afirmat recent că anumite state din Uniune ar putea fi nevoite să accepte mai mulţi refugiaţi decât cei repartizaţi iniţial.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS