Confidenţialitate

Franța redeschide, din iulie, cluburile de noapte

Franța redeschide, din iulie, și cluburile de noapte, după 15 luni în care nu au funcționat. O dată exactă nu a fost stabilită, dar președintele Emmanuel Macron a chemat deja managerii din domeniu la discuții la începutul săptămânii viitoare.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, într-un interviu pentru postul TV BFM:

„Ministrul care se ocupă de întreprinderile mici continuă lucrul cu reprezentanții discotecilor, și noi lucrăm la un protocol sanitar pentru a deschide cluburile în această vară. Președintele Emmanuel Macron a convocat discuții pe 21 iunie. Nu vă pot spune data deocamdată, dar este prevăzut ca discotecile să se redeschidă în iulie, cu respectarea unor condiții specifice.”

Surse guvernamentale au declarat pentru BFMTV că redeschiderea cluburilor ar fi permisă din 2 iulie.

Între timp, de azi, Franța a renunțat la purtarea măștii în aer liber, în anumite condiții.

Masca trebuie purtată, însă, la cozi și pe stadioane. Rămâne obligatorie în spațiile închise, inclusiv la locul de muncă și în transportul public.

Restricția de circulație se ridică duminică, 20 iunie.

Publicul va putea asista la popularul eveniment Fête de la musique, pe 21 iunie, până la ore târzii, deoarece blocajul pentru circulație se ridică pe 20. Suporterii fotbalului se pot bucura deplin după  întâlnirea Franța-Portugalia de la EURO, partidă programată pe 23 iunie, pentru că starea de acoperire nu va mai exista.

Până acum, 30 de milioane de francezi au primit cel puțin o doză. Obiectivul fixat de Jean Castex: ar dori ca aproximativ 35 de milioane de oameni să fie complet vaccinați până la sfârșitul lunii august.