FRANTA: Presedintele Hollande declara ca UE ” a devenit de neinteles ”

Declarațiile au fost făcute după ce extrema dreaptă a câștigat alegerile euro-parlamentare din Franța.

În Franța, preşedintele Francois Hollande susţine că Uniunea Europeană ‘a devenit de neînţeles’ şi trebuie ‘să se retragă de acolo unde nu este nevoie de ea’.

Declarațiile au fost făcute după ce extrema dreaptă a câștigat alegerile europarlamentare din Franța.

Francois Hollande a reacţionat la votul acordat de francezi Frontului Naţional, partid de extremă-dreapta. Liderul de la Elysee a criticat şi politica dusă până acum de oficialii de la Bruxelles.

Francois Hollande: ‘Acest vot este un act de sfidare la adresa Europei, care generează acum mai multă îngrijorare decât protecţie. Acest vot este un act de sfidare faţă de politică pentru că, după atâţia ani de criză, continuă să ceară eforturi, fără să arate rezultate’, a spus președintele francez.

Partidele populiste din Uniunea Europeană au obţinut rezultate peste aşteptări în Franţa, Marea Britanie, Belgia, Grecia şi Danemarca.

Partidul socialist al lui Francois Hollande a suferit o înfrângere umilitoare la alegerile pentru Parlamentul European, unde a obţinut doar 14 procente, faţă de cele 25 de procente înregistrate de Frontul Naţional.

Formaţiunea este considerata un pericol la adresa democraţiei din Hexagon, dar mai ales promotoarea unei mişcări al cărei discurs susţine ieşirea din Uniunea Europeană.