Confidenţialitate

Franța: Ministrul Sportului, întâlniri cu reprezentanții UEFA și cei de la Poliție, după incidentele de la Champions League

Continuă reacțiile după finala Ligii Campionilor de sâmbătă seară de pe Stade de France. Ministrul francez al Sportului se întâlnește luni cu reprezentanții UEFA și cei de la Poliție, după incidentele care au dus la întârzierea startului finalei dintre Real Madrid și Liverpool.

Autoritățile din Franța au fost criticate după incidentele de la finala Ligii Campionilor. Meciul dintre Real Madrid și Liverpool a început cu 35 de minute întârziere.

Ministrul Sporturilor din guvernul de la Paris a dat vina pe fanii Liverpool cu bilete false pentru problemele inițiale de la intrarea pe stadion. Ulterior, mai mulți tineri ar fi încercat să forțeze accesul pe arenă.

Poliția a fost crtiticată pentru modul în care a intervenit cu gaze lacrimogene în timpul incidentelor, mai ales că în mulțime se aflau și copii cu părinți care încercau să intre pe arenă.

De altfel, o ședință a fost convocată de Ministrul Sportului din Franța la care vor participa oficiali UEFA și reprezentanții poliției.

Conducerea clubului Liverpool a criticat tratamentul pe care l-au primit suporterii echipei din Marea Britanie și l-a catalogat drept unul „inacceptabil”. Clubul își dorește o „investigație transparentă” din partea UEFA. Ministrul britanic al sportului a cerut de asemenea forului european de fotbal să înceapă o anchetă.

Real Madrid a cucerit trofeul Ligii Campionilor după ce ce a învins-o pe Liverpool cu scorul de 1-0.

Foto: Shutterstock