Confidenţialitate

Franța: Medicii veterinari şi stomatologii ar putea vaccina populaţia împotriva COVID-19

În Franţa, autorităţile se gândesc să apeleze la veterinari şi stomatologi, în contextul în care este criză de personal medical, iar numărul de doze primite urmează să crească.

Luna aprilie înseamnă pentru Franţa vaccinarea pe scară largă a populaţiei. Va creşte numărul de doze primite, dar, ca în multe alte ţări, lipseşte personalul care să administreze vaccinul.

Veterinarii şi stomatologii, alături de personalul medical care participă la vaccinare în prezent, ar putea fi o soluţie.

Autoritatea de sănătate din Franţa  a anunţat că lor li se vor adăuga farmaciştii, studenții la medicină, tehnicienii de laborator și alte categorii de angajați din domeniul sanitar.

Până acum, principala problemă a Franței a fost lipsa vaccinurilor, nu a persoanelor care să le administreze, însă guvernul de la Paris a anunțat că se așteaptă ca numărul de doze să crească semnificativ începând din luna aprilie.

Aproximativ 11% din populația Franței a primit cel puțin o doză a unui vaccin anti-Covid și puțin peste 4% a fost chemată și la rapel.