Franța: Luare de ostatici într-o biserică din nord-vestul țării. Atacatorii au fost uciși

În Franța, autorii unei luări de ostatici ă au fost neutralizați de forțele de intervenție franceze. Este vorba despre doi indivizi înarmați care au pătruns într-o biserică din apropiere de Rouanne.

Presa internațională relatează că unul dintre ostatici a murit. Incidentul a fost anunțat de o călugăriță care a reușit să fugă, relatează BBC. Femeia a povestit că doi bărbați înarmați cu cuțite au pătruns în biserică și au luat ostatici un preot, două călugărițe și doi credincioși.

Imediat în zonă a fost înstalat un perimetru de securitate iar poliția a alertat comunitatea din zonă prin intermediul rețelei de socializare Twitter.

Circa 10 focuri de armă au foct auzite din scrie presa locală, iar mai multe persoane ar fi fost rănite. Potrivit France Presse, un ostatic a fost ucis.

Televiziunea France van-catre spune că Ministrul de Interne Francez Bernard Cazeneuve și președintele Francois Hollande se află în drum spre locul incidentului.

Amintim Franța a prelungit starea de urgență cu 6 luni în urma atacului de la Nisa din seara zilei naționale, când un bărbat a intrat cu camionul în mulțimea de oameni care sărbătorea

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS