Confidenţialitate

Franța limitează vânzarea produselor pe bază de nicotină

Franța a luat măsuri de limitare a vânzării produselor pe baza de nicotină, după ce în spațial public a apărut un studiu care susține că fumătorii au o probabilitate mai mica de a se îmbolnăvi de COVID-19, scrie Euronews.

Decretul emis de ministrul Sănătății limitează vânzarea produselor pe baza de nicotină. Astfel, un francez poate cumpără de la farmacie produse pe baza de nicotină necesare consumului timp de o lună. Aceste produse cu nicotină sunt cumpărate de cei care vor să se lase de fumat. În plus, decretul francez prevede faptul că fiecare vânzare de astfel de produse trebuie înregistrată într-un sistem, iar farmacistul trebuie să specifice dacă clientul a avut sau nu rețetă de la un doctor.

Vânzările online de astfel de produse au fost interzise.

Măsurile, susțin autoritățile franceze, au fost luate pentru a preveni riscurile la care se supun cei care consumă în exces produse pe baza de nicotină, în speranță că vor fi mai protejați de noul coronavirus. În plus, spun oficialii francezi, trebuie protejați și cei care vor să se lase de fumat și care au nevoie de continuitate a tratamentelor procurate din farmacii.

Un studiu realizat în spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris arată că fumătorii ar fi mai protejați în fața noului coronavirus, iar cadrele medicale studiază teoria potrivit căreia nicotina ar fi cea care protejează persoanele care fumează. De altfel, spitalul vrea să testeze utilizarea plasturilor cu nicotină în tratamentul pacienților cu COVID-19.

Totuși, medicii spitalului din Paris au avertizat, la rândul lor, că nicotina poate duce la dependență de fumat, iar acest obicei pune în pericol sănătatea fumătorilor.

În Franța, și-au pierdut viața din cauza COVID-19 peste 22.000 de oameni, de la începutul crizei pandemice.