Confidenţialitate

Franța intră în carantină națională timp de o lună, școlile se închid 3 săptămâni | AUDIO

Președintele Emmanuel Macron a explicat că situația din Franța s-a înrăutățit în ultimele săptămâni, iar secțiile de terapie intensivă și spitalele, în general, sunt supraaglomerate. Așa că actualelele restricții vor fi înăsprite pentru a încetini valul 3 al pandemiei.

Liderul de la Elysee a explicat că, de sâmbătă, timp de 4 săptămâni, în toată țara circulația este restricționată între orele 19 și 6.00, iar cei care trebuie să se deplaseze la 10 kilometri de casă vor avea nevoie de o declarație scrisă care să justifice motivul deplasării. Doar pe 4 aprilie, de Paștele Catolic, vor fi permise deplasările între regiuni.

Președintele francez a făcut apel la populație să lucreze de acasă și să limiteze întâlnirile cu ceilalți.

Toate unitățile de învățământ se vor închide, de luni. Elevii vor învăța în sistem online, timp de o săptămână, apoi vor intra în vacanța de primăvară, timp de două săptămâni. Chiar și după această perioadă, liceenii vor continua să învețe de la distanță. Abia din mai vor reveni în școli.

Se închid, de asemenea, restaurantele și toate magazinele care nu sunt esențiale. Controalele și amenzile vor fi înăsprite în perioada următoare, a subliniat Macron.

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran a spus că în ciuda acestor noi restricții, în Franța, valul al treilea al pandemiei va atinge vârful în cel mult 7-10 zile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță