Franța: Alertă de securitate la Luvru. Esplanada din fața muzeului, evacuată până la finalizarea cercetărilor

UPDATE:  Verificările de securitate de la Luvru s-au încheiat, la fel ca şi operaţiunea de evacuare a Esplanadei şi a centrului de presă, a anunţat Prefectura Poliţiei din Paris.

Mai mulţi jurnalişti au anunţat pe Twitter că sectorul de la Luvru rezervat presei a fost evacuat în jurul orei locale 13 (14 ora României).

Un purtător de cuvânt al mişcării En Marche ! a anunţat că a fost găsit un pachet suspect la nivelul centrului de presă de pe esplanadă.

Astăzi (duminică – n.r.), la ora 13 (14 ora României), în urma detectării unui bagaj suspect, cei 300 de jurnalişti prezenţi au fost evacuaţi ca măsură de securitate”, a spus ea.

Ulterior, Prefectura a anunţat pe Twitter că este vorba de “simple verificări” desfăşurate ca “măsură de precauţie”.

Potrivit unui jurnalist Temps, accesul publicului în muzeul Luvru nu a fost închis.


Poliţia franceză a evacuat duminică, în ziua alegerilor prezidenţiale, esplanada din faţa Muzeului Luvru, din motive de securitate.

Acolo este locul unde susținătorii lui Emannuel Macron se vor aduna să sărbătorească o eventuală victorie.

Imagini de la faţa locului arată poliţia izolând zona cu bandă, în timp ce oamenii erau îndepărtaţi de muze, scrie Washington Post.

Presa locală afirmă că un câine poliţist ar fi găsit un pachet suspect în zonă, dar informaţia nu a fost confirmată deocamdată.

Potrivit Associated Press, curtea evacuată este locul unde Emmanuel Macron şi echipa sa intenţionează să sărbătorească o eventuală victorie.

Reprezentanţii candidatului de centru au anunţat că esplanada a fost evacuată ca măsură de precauţie, fără a preciza natura ameninţării.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS