Confidenţialitate

Franța începe relaxarea carantinei

Începând din weekend, Franţa va începe să relaxeze carantina impusă pentru a controla răspândirea temutului coronavirus SASR-CoV-2.

Până la Crăciun, magazinele, teatrele şi cinematografele ar putea fi redeschise, iar cetățenii vor putea să îşi petreacă sărbătorile alături de restul familiei lor, a declarat preşedintele Emmanuel Macron, relatează Reuters.

Înt-un mesaj televizat adresat naţiunii, liderul de la Paris a spus că perioada cea mai dificilă a celui de-al doilea val al pandemiei a fost depăşită. Totuși, restaurantele, cafenelele şi barurile vor rămâne închise până la 20 ianuarie.

”Trebuie să facem tot posibilul pentru a evita un al treilea val, să facem totul pentru a evita o a treia carantină”, a insistat Emmanuel Macron.

Campania de imunizare împotriva COVID-19 ar urma să înceapă la sfârşitul lunii decembrie sau începutul lunii ianuarie, mai întâi cu persoanele cele mai vârstnice şi vulnerabile în fața infectării. Vaccinarea nu va fi obligatorie, a ținut să precizeze preşedintele.

Franța s-a aflat în carantină naţională din 30 octombrie.