Franța, în doliu național

Preşedintele Francois Hollande a decretat trei zile de doliu naţional în Franţa, în urma atentatelor comise la Paris, soldate cu aproape 130 de morţi.

Conform bilanţului provizoriu, cel puţin 128 de oameni au murit, iar alţi 200 au fost răniţi, 99 fiind în stare critică, în urma atacurilor teroriste comise aseară la Paris.

3 atentate sinucigașe au fost produse în apropiere de stadionul Stade de France, unde se desfășura un meci amical intre Franta si Germania. Au fost și atacuri armate cu mitraliere într-o cafeanea, două restaurante și o sala de concerte, plin cu 1500 de oameni. Din fericire, mulți au reușit să se salveze.

Atacurile de la Paris au fost comise de „barbari” din cadrul reţelei teroriste Stat Islamic, a declarat  preşedintele Francois Hollande, catalogând atentatele drept „un act de război”.

În România, premierul interimar Sorin Câmpeanu spune că nivelul de alertă teroristă rămâne „albastru precaut”, la guvern a fost o reuniune de urgență convocată cu oficiali ai MAI şi MAE. Întrebat de jurnaliști dacă România va decreta zi de doliu național, premierul interimar a spus că se analizează varianta.

Și în Spania, premierul Mariano Rajoy convoaca un consiliu de securitate și este posibil sa mareasca gradul de alertă. Deocamdată au fost anulate toate evenimentele politice din Spania.

 

Articole Similare