Confidenţialitate

FRANȚA: Guvernul vrea ca, după 11 mai, să se redeschidă magazinele

În Franța, guvernul ar vrea ca după 11 mai, când expiră starea de urgență, să se redeschidă magazinele. Restaurantele, barurile și cafenele vor rămâne închise, a precizat ministrul francez al Economiei.

Oricum, orice firmă care își va relua activitatea va fi obligată să asigure securitatea angajaților.

La 1 martie, Franța înregistra primele două decese cauzate de COVID-19 și avea deja 130 de cazuri confirmate. În prezent, numărul morților a depășit 21.000 de persoane și sunt peste 120.000 de cazuri confirmate.

Pe 11 mai, expiră starea de urgență în Franța și urmează o perioadă de tranziție, în care, pentru început, se vor redeschide magazinele – a spus la postul France Info, ministrul economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire.

El a precizat că restaurantele, barurile și cafenelele vor avea un alt regim și nu este luată în calcul redeschiderea acestora, nici măcar nu s-a avansat o dată, deși presa din Franța a scris că din 15 iunie, acestea vor putea din nou să primească clienți. ‘’Nimic nu ar fi mai rău decât redeschiderea în grabă a restaurantelor”’ – a precizat oficialul francez. El susține că la stabilirea restricțiilor care vor fi eliminate, guvernul va ține cont și de diferențele de la o regiune la alta în ceea ce privește numărul îmbolnăvirilor de COVID-19.

Redeschiderea afacerilor trebuie făcută în condiții de securitate totală pentru angajați, antreprenori și comercianți, a mai spus ministrul Bruno Le Maire. El a precizat că firmele cu sedii în paradisuri fiscale nu vor primi ajutor de la stat ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Recent, președintele Franței, Emmanuel Macron spunea că după expirarea stării de urgență, ar putea deveni obigatorie purtarea măștilor în spațiile publice. Festivalurile sunt anulate până la jumătate lunii iulie, iar cinematografele și teatrele vor rămâne închise.