Confidenţialitate

Franța: Greve la nivel național anunțate pentru joi. Sindicaliștii din mai multe sectoare economice vor ieși în stradă | AUDIO

Atenție dacă joi aveți drumuri în Franța cu trenul sau autobuzul: sunt posibile anulări de curse în urma grevei anunțate la nivel național. Sindicaliștii din mai multe sectoare economice se declară împotriva reformei pensiilor propusă de guvern.

Executivul de la Paris transmite: „Puteți demonstra în stradă, dar nu blocați țara”.

Sute de mii de persoane sunt așteptate să participe la această grevă. Sindicatale din Franța spun că vor avea loc și demonstrații în stradă, inclusiv la Paris.

Vor protesta profesori, cei care lucrează în transportul în comun, în gări, dar și angajații din alte instituții publice, precum autoritățile locale.

O avertizare de călătorie a fost transmisă și de ministerul de externe de la București.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris apără reforma pensiilor.

Olivie Veran a susținut într-o conferință de presă că sindicatele pot demonstra în stradă, dar nu trebuie să blocheze țara.

În reforma propusă de guvernul de la Paris, vârsta de pensionare în Franța ar urma să crească treptat în următorii ani, de la 62 la 64 de ani.

Totodată, se dorește o uniformizare a sistemului.

În acest moment sunt unele avantaja pentru cei care lucreză în sistemul public.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Criză de medicamente și în Franța: Farmaciile au început să producă în laboratoarele proprii Amoxicilină | AUDIO