Franţa dispune restricţii de circulaţie pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a dispus în această seară, restricţii privind deplasările şi amânarea turului al doilea al alegerilor locale, în cadrul măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a criticat dur persoanele care nu respectă măsurile restrictive, anunţând acţiuni drastice de limitare a deplasărilor şi decizia de amânare a turului al doilea al scrutinului local.

“Începând de astăzi, timp de 15 zile, deplasările vor fi reduse strict. Adunările exterioare nu vor mai fi permise, întâlnirile cu prietenii nu vor mai fi posibile: este vorba de limitarea la maxim a contactelor în afara celor din locuinţe. Pe tot teritoriul Franţei, vor fi permise doar deplasările necesare, prin respectarea distanţelor, pentru îngrijiri medicale, pentru a merge la lucru. Toate companiile trebuie să se organizeze pentru a facilita lucrul de la distanţă. Unde nu este posibil, trebuie să îşi adapteze organizarea. Orice încălcare a regulilor va fi sancţionată”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului “Le Figaro”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS