Confidenţialitate

Franța ar putea trece la permisul teritorial de sănătate

Franța ar putea trece la permisul teritorial de sănătate – pe măsură ce numărul de infectări pare să scadă.

Acest lucru ar însemna ca, în funcție de situația dintr-o regiune, să se aplice măsuri locale, adaptate.

Într-o ședință cu responabilii din Sănătate vor fi discutate, astăzi(miercuri), modalitățile de aplicare în regiuni a permisului.

Guvernul se îndreaptă spre ușurarea măsurilor restrictive din țară, prin înființarea unui permis de sănătate „teritorial” sau„ local ”. Regiunile mai puțin afectate vor putea relaxa unele condiții.

Spre exemplu, zonele afectate mai grav de Covid vor menține permisul sanitar pentru acces în restaurante, baruri, săli de spectacole și transporturi pe rute lungi…restul, ar putea renunța la el.

Doar „teritoriile în care virusul circulă mai puțin rapid” și-ar putea imagina sfârșitul aplicării permisului de sănătate, pentru a „trăi din nou normal”, a declarat președintele Emmanuel Macron săptămâna trecută.

Rata de incidență sub 50 de cazuri la 100.000 de locuitori ar fi criteriul pe care guvernul se bazează pentru a ușura restricțiile.

Între timp, este pregătit un proiect de lege pentru prelungirea permisului de sănătate dincolo de data de 15 noiembrie, termenul inițial de aplicare.